Социалният министър Иванка Шалапатова пише в  отговор на депутатски въпрос,

...
Социалният министър Иванка Шалапатова пише в  отговор на депутатски въпрос,
Коментари Харесай

Бедните семейства няма да получат помощите от 300 лева за транспорт

Социалният министър Иванка Шалапатова написа в  отговор на депутатски въпрос, че фамилиите с ниски приходи няма да могат да получат спомагателната транспортна помощ в размер на 300 лв. на този стадий. 

Парите за това трябваше да дойдат от Фонд " Сигурност на електроенергийната система “.

Министърът споделя, че няма постъпили средства от фонда във ведомството. Министерски съвет одобри при започване на годината Програма за финансова поддръжка на физически лица за превоз.

В нея се планува отплата от 300 лв. да получат фамилии, които в интервала от 1 декември 2023 година до 29 февруари 2024 година са получавали месечни помощи за дете до довеждане докрай на приблизително обучение, само че не повече от 20-годишна възраст или по този начин наречените детски надбавки.

За приемането им има подоходен аршин, което подсигурява, че по линия на тази стратегия ще бъде подкрепена уязвима група поради растящите разноски за превоз, показва Шалапатова, представена от Pariteni.bg. Тя добавя, че е бил създаден план на Постановление на Министерски съвет за изискванията по погашение на тези обезщетения.

" При последното разискване на плана бяхме осведомени, че в момента се водят правосъдни разногласия във връзка с размера на дължимите вноски от " Лукойл “. Това наложи прецизиране на някои от текстовете. МТСП отрази наложените от новите условия промени и даде плана на акт на водещата институция – Министерство на стопанската система и промишлеността, за координиране “, прецизира министърът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР